27 de març 2009

JORNADA PER LA INDEPENDÈNCIA A MOLLERUSSA- DBT 4 D'ABRIL

L’Ateneu Popular Plana d’Urgell, fundada l’any 2001 aplegant un seguit de persones amb l’objectiu, entre d’altres, de fomentar la cultura i la identitat dels Països Catalans a la Plana de Lleida, juntament amb la delegació de Ponent – Lleida d’Òmnium Cultural, hem organitzar la 1a. Jornada per la Independència. que tindrà lloc el dia 4 d’abril a l’Edifici Cultural (C. Ferran i Puig, 15) de Mollerussa.

El perquè de la Jornada ha sortit de la inquietud de què, des de la recuperació democràtica la societat civil i política ha viscut el catalanisme des de diferents perspectives; alguns pensant que l’estat autonòmic podia resoldre els anhels d’autogovern de Catalunya, altres que el model federalista ho resoldria, d’altres amb esperances dipositades en el nou Estatut, però avui veiem que tots aquests enfocs han fracassat i així doncs, el context polític actual ens condueix a una gran reflexió. Una reflexió envers el camí cap a la independència, cap a la creació d’un estat propi que resolgui els problemes que actualment, i des de fa massa anys, té el poble català. Així doncs, creiem que és el moment de posar a debat quines perspectives de futur tenim per Catalunya a nivell polític, econòmic, social i cultural, i quines estratègies s’han de seguir per poder assolir un estat lliure.

En definitiva, des de la societat civil volem iniciar un debat madur i intens per donar veu al fet del camí cap a la independència i per això et convidem a que hi participis i hi diguis la teva.

La Jornada començarà a 2/4 de 10 del matí (a partir de 2/4 de 9 s’iniciaran les acreditacions) i està previst que finalitzi a les 2 del migdia. Constarà de dues taules rodones moderades per Josep M. Forné (president d’Òmnium Cultural a Ponent-Lleida) i Joan Busqueta (director de l’Intitut d’Estudis Ilerdencs) i on hi participaran com a ponents:
Alfons Lòpez Tena (Cercle d’Estudis Sobiranistes)
Vicent Sanchís (Òmnium Cultural)
Roser Gaietano (Sobirania i Progrés)
Mònica Hill (Plataforma pel Dret a Decidir)
Joan Puig (ERC)
Ramon Usall (CUP)
Santiago Espot (Catalunya Acció)
Pep Cruanyes (Comissió de la Dignitat)

L’aforament a les taules rodones és limitat i l’entrada és lliure, també hi ha previst fer un dinar amb els ponents al restaurant Resquitx pel preu de 22 €.
Per tant, si voleu participar-hi us heu d’inscriure a l’adreça electrònica ateneu@cmail.cat o telefònicament al 654504104 (Robert). Podeu consultar el programa al blog: ateneupopularplanaurgell@blogspot.com i al Facebook: Ateneu Popular de la Plana d’Urgell.
Adjunt us fem arribar el cartell de la Jornada perquè en feu difusió entre els vostres contactes.

Us hi esperem!!!

Ateneu Popular Plana d’Urgell