06 d’abril 2009

EL CATALANISME ARA ÉS SINÒNIM D’INDEPENDÈNCIA.

Aquesta frase és una de les conclusions que s’ha arribat avui, a la primera jornada per la independència, que ha tingut lloc al Centre Cultural de Mollerussa, durant el matí del dia 4 d’abril.

Més de 200 persones han omplert la sala de “gom a gom” a la jornada organitzada per l’Ateneu Popular Plana d’Urgell i la delegació a Ponent d’Òmnium Cultural.

Els diferents ponents que han participat, ho han interpretat com un acte més del clam, cada vegada mésgeneralitzat cap a la necessària sobirania per sortir de l’atzucacen que es troba el país amb l’esgotament de l’etapa autonomista. El catalanisme ara ja és sinònim d’independència. Aquest clam es produeix per canviar l’actitut vacil·lant i confosa deles diverses direccions polítiques.

De la jornada en podem destacar una novetat, que és l’interés del món empresarial i productiu cap a la creació d’un estat propi, fruit en part del menyspreu i desatenció de l’Estat Espanyol cap als seus interessos. Entenent que sense estat propi, és molt difícil el progrés econòmic i social.

També se’n desprén una altra conclusió que és la suma de les diferents sinergíes per aconseguir, amb aquesta transversalitat, l’objectiu comú de la independència. Per mitjà de la convicció i la fermesa en la defensa d’aquesta justa causa, amb referents clars i lideratges imprescindibles per que aquesta proposta es pugui assolir definitivament.